VÄSTERGÅRD

MAARIANHAMINAN KIERROS 2018

Tämä mielenkiintoinen kuuden päivän pyöärmatka alkaa ja päättyy Nauvoon, tai vaihtoehtoisesti Turkuun. Reitti vie teidät läpi osan Turun saaristoa Nauvosta Korppooseen ja sieltä maakunnan rajan yli Ahvenanmaalle. Pyöräilyosuuksien kokonaispituus on noin 190 km.

Nauvoon on päivittäin useita linja-auto yhteyksiä Turusta. Mikäli tulette mieluummin omalla autollanne Västergårdin pihapiiristä löytyy pysäköintitilaa.

Päivä 1. Nauvo - Kökar 35 km
Saapuminen aamulla Nauvoon ja lähtövalmistelut. Aloitatte matkanne pyöräillemällä kohti Nauvon vilkasta kirkonkylää. Täältä matka jatkuu sorateitä pitkin Korpoon lautalle ja iltapäivän lauttaa Kökarin saarelle. Kökar on vajaalla kolmella sadalla asukkaalla Suomen toiseksi pienin kunta. Finlandia palkittu romani Jää sijoittuu Kökarin maisemiin.

Majoittuminen paikalliseen hotelliin tai vaihtoehtoisesti pienimuotoiseen kotimajoitukseen (sisältää illallsisen).

Päivä 2. Kökar - Föglö 20+ km
Aamupäivällä voitte vieraila Pyhän Annan kirkossa, joka on rakennettu vuonna 1784 keskiaikaisen fransiskaaniluostarin kirkon paikalle sekä luostarin raubioilla. Iltäpäivällä laiva vie teidät Föglön saarelle. Majoittuminen on aamiaismajoitukssa kotiesutumuseon historialisissa tiloissa.

Päivä 3. Föglö - Saltvik 45 / 55 km
Aamiaisen jälkeen lautta vie teidät Ahvenanmaan pääsaarelle. Päivän reitti kulkee pääosin pieniä sivuteitä pitkin. Majoitus kodikkaassa majatalossa. Jos aikataulu antaa myöten suosittelemme yhden lisäyön.

Päivä 4. Saltvik - Maarianhaminan 50 / 60 km
Reitti kiertelee Kastelholman linnan kautta ja edelleen pikku teitä pitkin Maarienhaminaan. Majoittuminen ***hotelissä keskustan kupeessa.

Päivä 5. Maarianhamina - Turku
Aamupäivällä teillä on aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin tai pieneen pyöräilyretkeen ennen laivan lähtöä iltapäivällä Turkuun. Majoittuminen ***hotelissa Turun keskustassa.

Päivä 6. Turku - Nauvo 55 km
Viimeinen (ensimmäinen) pyöräilypäivä vie teidät Naantalin ja Rymättylän kautta Nauvoon missä yöpyminen matkan päätteeksi.

Päivä 7. Kiitos käynnistä ja tervetuluoa uudelleen

Voitte myös varata pari lisäpäivää reitin varrella, nähtävää riittää koko reitin varrella.

Maarianhaminan kierros, hinnasto

Hinta/ henkilö
745,00 €
Hinta omalla pyörällä
595,00 €
Sähköpyörä, lisämaksu
110,00 €
Yhden henkilön huonelisä
210,00 €
Lisäyö/ henkilö
75,00 €

Hinta sisältää majoitukset aamiaisineen (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa, illallinen Kökarisssa(1), polkupyörän pyörälaukkuineen ja kypärineen, tarvittavat lautta- ja laivaliput, reittiselostuksen karttoineen sekä tarvittaessa pysäköintipaikan Nauvossa.

Matka toteutetaan omatoimisena ja on ajettavissa joka päivä kesäkautena 15.6 - 3.8. Muina aikoina lähtöpäivät ovat lauantai ja sunnuntai.

VARAA MATKA!